donderdag 6 februari 2014

Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht. ''Ik ben niet voor niks naar de studenten gekomen in mijn eerste vijf weken van mijn burgemeesterschap.''

Vandaag kwam de kersverse burgemeester van Utrecht Jan van Zanen in ons studentenhuis! Hij is sinds januari 2014 de burgemeester en vandaag zat hij bij ons op de bank. Nadat hij bij ons allemaal heeft geïnformeerd wat we studeren en Van Zanen ook erg gevat uit de hoek kwam, vertelt hij zelf over het burgemeesterschap in combinatie met studenten en het IBB studentencomplex.

‘’Ik ben niet voor niks naar de studenten gekomen in mijn eerste vijf weken van mijn burgemeesterschap. Mijn idee is dat studenten en Utrecht erg nauw met elkaar zijn verbonden, daar kun je niet zonder. Ik vind de IBB een hele mooie plek. Het is wel wat gedateerd, maar ik was niet van plan om te bevorderen als burgemeester dat het IBB wordt gesloopt, er wonen hier dertienhonderd studenten! Voorlopig zitten jullie dus wel goed.’’

Over zijn eigen studententijd vertelt van Zanen dat hij rechten heeft gestudeerd in Amsterdam en ook nog een tijdje in de Verenigde Staten heeft gestudeerd. Wanneer hij opmerkt dat in de VS de studentenhuizen wat ordelijker zijn dan ons huis, kijken een paar huisgenoten elkaar verrast aan, we hadden net de hele boel opgeruimd! Dan voegt de burgemeester toe ‘’Maar toen ik in Nederland studeerde was het net zo frivool als hier.’’Wanneer wij enthousiast vragen of hij met ons op de foto wil en daarbij vertellen dat die foto dan aan onze fotomuur komt te hangen roept hij: ‘’fantastisch!’’. Hij grapt zelf over de foto ‘’Ziet er lekker lullig uit die man met zijn lange jas, dat zal de burgemeester wel zijn’’.

De burgemeester verlaat ons huis via de deur die naar de tuin loopt. Daar hadden we niet op gerekend, er staan daar oude keukenapparaten in de regen te verroesten en een verdorde kerstboom waar nog ballen in hangen. De burgemeester lijkt het niet erg te vinden en roept ons nog vrolijk na ‘’veel succes met alles en eet smakelijk!’’. 

1 opmerking:

 1. Ha Emma,
  Leuke column!
  Wil je ons (het wijkbureau) nog de digitale groepsfoto's sturen?
  Alvast bedankt!

  Groet,

  Sietske van Dijk
  Wijkadviseur Oost
  s.van.dijk@utrecht.nl
  0302869875

  BeantwoordenVerwijderen